KENDİ YILBAŞI SÜSÜNÜZÜ YAPIN!

KENDİ YILBAŞI SÜSÜNÜZÜ YAPIN!

Aralık ayı yılın en süslü ve en ışıklı zamanı. Yeni yılı karşılarken siz de evinizi kendi stilinizde renklendirmek isterseniz bu yazımız sizin için!  Hem geçen senelerden kalan eski süslerinizi tekrar renklendirerek hem de kendi küçük ağacınızı tasarlayarak bu yıl evinize yılbaşı ruhunu taşıyabilirsiniz.

Öncelikle küçük çam ağaçlarından başlayalım….

img_0510

İstediğiniz renklerde çam ağaçları hazırlamak oldukça kolay! İhtiyacınız olan malzemeler şöyle:

  1. 2,5 mm kalınlığında balsa ağacı plakası. Balsa ağacı plakalarını sanat ve hobi malzemesi satan dükkanlarda,  farklı kalınlıklarda bulabilirsiniz. Hem kolay kesebilmek adına hem de zarif görüntüsünden dolayı biz 2,5 mm kalınlığındaki plakaları tercih ediyoruz. Dilerseniz siz daha kalın plakalarla da aynı işlemi yapabilirsiniz.
  2. Cetvel
  3. Maket bıçağı
  4. Maskeleme bandı
  5. Fırça
  6. Karıştırma çubuğu
  7. Üçgen şablon. Şablonu buradan indirebilirsiniz.
  8. Ağacınız için istediğiniz renkte boya. Renklerinizi dilediğiniz gibi seçebilirsiniz. Fenomastic Güzel Evim Zengin Mat ürünümüz ile hayalinizdeki rengi 3 dakika içerisinde bayilerimizden elde edebilirsiniz. Renk seçmek için bayilerimizdeki renk kartelalarından yardım alabilirsiniz, daha önce beğendiğiniz Jotun renk kodunu belirtebilirsiniz; ya da beğendiğiniz renkte bir objeyi bayimize götürerek renk okuma teknolojimiz ile aynı rengi elde edebilirsiniz.

img_0374

Malzemeleriniz hazırsa başlayalım…

  1. İndirdiğiniz şablonu basıp üçgeni  kesin.
  2. Üçgeni balsa ağacının üzerine koyarak kenarlarını hafifçe çizin.
  3. Cetvel ve maket bıçağı yardımıyla çizdiğiniz yerlerden balsa ağacını kesin. Aynı işlemi tekrarlayarak ikinci üçgeni de kesin.blog
  4. Üçgenin boyunu ölçerek orta noktasını bulun ve işaretleyin. Bunu bıçak ya da kurşun kalem yardımıyla yapabilirsiniz.
  5. İlk üçgeninizin, orta noktasından kısa kenarına doğru bir parçayı kesin. İkinci üçgeninizde aynı işlemi ortadan uç noktasında doğru yapmalısınız. Bu işlemi yaparken kestiğiniz parçanın kalınlığının balsa plakasının kalınlığıyla aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu durumda bizim plakamız için kesilen parçanın kalınlığı 2,5 mm olmalıdır.  img_0397
  6. Şimdi sıra renklendirmede! Üçgenlerinizi iç içe geçirerek nasıl bir görüntü istediğinize karar verebilirsiniz. Maskeleme bandı yardımıyla düz bir çizgi elde edebilir, düzgün bir şekilde boyayabilirsiniz. img_0421
  7. Üçgenlerinizi boyadıktan sonra, boya kurumadan maskeleme bandını çıkarın.
  8. Boya kuruduktan sonra üçgenleri iç içe geçirin. Ağacınız hazır!img_0510

Siz de ağaçların biraz yalnız kaldığını hissettiniz mi? Öyleyse  boyamaya devam! Daha önceki yıllarda kullandığınız ahşap ya da kağıt yılbaşı süslerini boyayarak yenileyebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler fırça, maskeleme bandı ve istediğiniz renkte boya…

Süslerini dilerseniz boyaya batırabilirsiniz. Bu şekilde daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz boyayı ambalajın %10’u miktarında inceltmenizi öneririz. Bu şekilde malzemenin üzerindeki fazla boya daha kolay şekilde akacaktır.

Daha düzgün ve şekilli bir sonuç elde etmek isterseniz boyayacağınız malzemenize yine maskeleme bandı yapıştırabilirsiniz. Daha sonra bir fırça yardımıyla boyayarak renklendirebilirsiniz.

img_0430

Boyalarımızla renklendirdiğiniz yılbaşı süslerini bizle Facebook, Twitter ya da Instagram üzerinden paylaşabilirsiniz! #jotunilekendinyap ve #jotunturkiye hashtag’lerimizi kullanmayı unutmayın. :)

img_0527

Herkese rengarenk bir yıl dileriz!

Avatar
Avatar

jotunturkiye jotunturkiye

Jotun Türkiye; renk uzmanı ekibiyle mekanlarınıza en uygun renk önerileri sunarken iyi tasarımları, dikkat çeken mimari yapıları, festivalleri, sanatsal aktiviteleri ve hayatın tüm renklerini sizin için paylaşıyor. Daha fazla ilham almak için Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz! fb.com/jotunturkiye, @jotunturkiye

Evinizin Farklı Köşelerinde Mavi ve Yeşil Tonları

Mutfak ve Banyolar Evlerimizde keyifle kullandığımız mavi tonları, banyo ve mutfak gibi daha az ışık alan ufak alanlarda aydınlık hissi…

Go to top