2023 Global Renk Koleksiyonu “HİKAYELER”

2023 Global Renk Koleksiyonu “HİKAYELER”

 

Jotun, sevdiklerinizle yazacağınız güzel hikayelerde size eşlik ediyor!

Etrafımızdaki renkler, hem bizim hakkımızda söyledikleri hem de bizi nasıl hissettirdikleri açısından her zamankinden daha önemli. Şu anda birçoğumuz hayatımızı yeniden değerlendiriyoruz; yavaşlıyoruz, içimize dönüyoruz ve bizim için en anlamlı olana odaklanıyoruz. Yaşam tarzımızı, içinde yaşadığımız dünyaya ve doğaya olan etkimize odaklanarak yeniden şekillendiriyoruz. Hayatımızda umut, iyimserlik ve neşe için daha fazla yer açıyoruz.

Yeni renk koleksiyonumuz “Hikayeler”, bu anlamlı değişimden alınan ilhamla oluşturuldu. Hikayenizi dış dünyaya anlatmak renklerin yolundan geçer ve renklerin sizin hakkında söyleyecek çok şeyi var!

Dingin Anlar, Köklere Dönüş ve Yaratıcı Yaşam olarak üç farklı temadan oluşan yeni koleksiyonumuz; her temasında sizi duygudan duyguya sürükleyecek ve iç sesinize kulak vermenizi sağlayacak.

DİNGİN ANLAR – Yatıştırıcı renkler, yumuşak pasteller ve şifalı yeşiller

Minimalizm ve sadeliğe odaklanan bu palet, dingin, arınmış ve düzenli yaşam tarzları için tasarlandı. Renkler yumuşak, nazik ve meditatiftir; odaklanmanıza yardımcı olan sade bir atmosfer yaratır.

Evlerimiz, bizim için birer şifa yeri olmalıdır. Aklımızın rahat hissettiği ve ruhumuzun sakinleştiği bir sığınak… Renkler, bu alanda güçlü bir rol oynar, ruh halimizi belirler ve bizi neşelendirir.” Lisbeth Larsen

 

JOTUN 7038 Dusk Greendenge ve sakinliği sağlayan, yumuşak bir yeşil

JOTUN 8087 Spring Airrahat bir ortam yaratmak için taze, yeşilimsi bir sarı

JOTUN 1931 Cashew aydınlık, zamansız evler için mükemmel bir bej

JOTUN 1520 Cheerful Peach neşeli ve yumuşak bir şeftali tonu

JOTUN 2489 Bellaneşeli, iyi hissettiren bir turuncu

JOTUN 20186 Lavender Touchsakinleştiren ve yatıştıran pastel bir mor tonu

JOTUN 10678 Space yumuşak ve sağduyulu, hafif, sıcak bir bej

 

Kontrastlar ve kombinasyonlar

Neşeli bir turuncu tonu 2489 Bella ile 1520 Cheerful Peach’i birlikte kullanarak yumuşak bir ortam yaratın, biraz canlılık katmak isterseniz 7038 Dusk Green ile dengeli bir kontrast oluşturun. Aydınlık ve ferah bir ortam içinse 7038 Dusk Green ve zamansız bir bej tonu olan 1931 Cashew kombinasyonundan yararlanın. 

 

KÖKLERE DÖNÜŞ – sıcak toprak tonları, yumuşak yeşil, sarı ve turuncular 

 

 

Bu paletteki renkler; rustik yaşam tarzı, zanaat ve kusurluluğun güzelliğini bize hatırlatarak doğal dünyayla aramızda bir köprü oluşturur. Doğadan ilham alan bu tonlar, evlerde adeta şık bir sayfiye evi atmosferi yaratmak veya şehrin kalbine kırsal bir dokunuş getirmek için idealdir.

 

Larsen, “Doğanın her zaman sakinleştirici bir etkisi vardır.” diyor. “En hareketli şehirde bile, doğal dünyanın huzurunu ve rustik yaşamın canlandırıcı sadeliğini çağrıştıran alanlar yaratmaya devam edebiliriz.”

 

JOTUN 8575 Natural Greensakinleştirici, ormandan ilham alan bir yeşil

JOTUN 8183 Herb Gardentaze ve canlandırıcı bir yeşil

JOTUN 1109 Mediterranean Olivedoğal ve sıcak bir altın tonu

JOTUN 1276 Softyumuşak bir ortam için altın dokunuşlu, açık bir bej tonu

JOTUN 11012 Rustic Brownzamansız ve çok yönlü, rustik bir toprak tonu

JOTUN 12123 Contemporary Whitemodern, günlük bir beyaz – yumuşak geçişler için ideal

JOTUN 1536 Burnt Ochresaran ve şaşırtan sıcak, yanık bir toprak tonu

  

 

Kontrastlar ve kombinasyonlar

Köklere Dönüş paletindeki 8575 Natural Garden ve 8183 Herb Garden gibi birbirine uyumlu yeşil tonlarıyla doğanın taze enerjisini evinizde hissedin.

11012 Rustic Brown ve 1536 Burnt Ochre gibi bir toprak tonlarını, 1276 Soft ve 12123 gibi açık ve yumuşak renklerle birlikte kullanarak dengeli bir yaşam alanı yaratın.

YARATICI YAŞAM sofistike kırmızılar, nötr tonlar ve mavi dokunuşlar

Nostaljik tonların ve çağdaş renklerin dengeli bir kombinasyonu olan bu zamansız paletle, evinizde adeta bir sanat galerisini andıran bir atmosfer yaratabilirsiniz.

 

Larsen, bu renk paletini şöyle anlatıyor: “Bu renk paletiyle geçmişe takılı kalmadan, nostaljik anların verdiği mutluluğu hissettirmeyi amaçladık. Modern öğelerle antik dokunuşları bir araya getirerek sanatsal ve sofistike bir renk ailesi oluşturduk.”

 

JOTUN 20208 Poetry Rednostaljik, zarif ve kendinden emin bir kırmızı

JOTUN 2951 Sophisticated Redkadife ve bordonun derin, rafine birleşimi

JOTUN 20207 Statement Redbaş döndürücü bir kırmızı

JOTUN 12080 Soft Radiancepastel sarı tonlu, cömert, altın bir dokunuş

JOTUN 0486 Kuş Tüyüpastel, altınımsı beyaz tonu

JOTUN 10430 Soft Savannagüzel bir manzarayı andıran, altın bir kahverengi

JOTUN 5530 Collected Bluezamansız, düşünceli ve sakin bir mavi

 

 

Kontrastlar ve kombinasyonlar

20208 Poetry Red ve 2951 Statement Red’i birlikte kullanarak cesur seçimler yapın. Biraz daha yumuşak bir ortam tercih ederseniz 20208 Poetry Red ile 0486 Kuş Tüyü kombinasyonunu kullanın.

12080 Soft Radiance ve 10430 Soft Savanna’nın uyumlu tonlarıyla evinize altın bir dokunuş yapın veya 12080 Soft Radiance’ı 2951 Statement Red ile birleştirerek zengin bir kontrast yaratın.

 

“Birçoğumuz için evlerimizin hayatımızdaki rolü son zamanlarda değişti. Eskiden dönüp rahatladığımız bir sığınaktı; ama şimdi evlerimizde daha çok vakit geçiriyoruz ve rahatlamaktan fazlasını bekliyoruz. Evlerimiz artık iş, oyun, dinlenme ve birbirimizle ve yaşamla bağ kurma yeri haline geldi.

 

Jotun’un yeni Global Renk Koleksiyonu, insanları evlerinin kendileri için önemli olan hikayeleri anlatmalarını sağlamaya teşvik ediyor. Siz de sizi yansıtan, ilham veren renkleri seçerek uyumu ve iyimserliği kucaklayın, yavaşlayın ve zamansız mekanlar yaratın. “

– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı

Avatar
Avatar

Jotun Türkiye

Jotun Türkiye; renk uzmanı ekibiyle mekanlarınıza en uygun renk önerileri sunarken iyi tasarımları, dikkat çeken mimari yapıları, festivalleri, sanatsal aktiviteleri ve hayatın tüm renklerini sizin için paylaşıyor. Daha fazla ilham almak için Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz! fb.com/jotunturkiye, @jotunturkiye

Yaz Renkleri İçinizi Isıtacak!

Günlerin uzadığı, güneşin yüzünü daha sık gösterdiği, doğanın tüm güzelliklerinin ortaya çıktığı mevsim olan yaz, ruhumuzu beslerken evlerimize de tazelik…

Evinizin Farklı Köşelerinde Mavi ve Yeşil Tonları

Mutfak ve Banyolar Evlerimizde keyifle kullandığımız mavi tonları, banyo ve mutfak gibi daha az ışık alan ufak alanlarda aydınlık hissi…

EVİNİZDE CANLI RENKLERE YER AÇIN

Evlerimiz, yaratıcı benliğimizin birer uzantısı ve temsilidir. Renkler bir yandan kişiliğimizi yansıtırken, bir yandan da ilham verir. Jotun’un umut ve…

Go to top